Het project

Het woningbouwproject Groenkwartier De Tippe richt zich op duurzaamheid en leefcomfort als belangrijkste pijlers. Hier is het fijn thuis komen! Niet alleen de moderne, energieneutrale woningen zorgen voor een warm thuisgevoel, maar ook de omgeving draagt hieraan bij. Als bewoner bepaal jij samen met jouw buren hoe de gemeenschappelijke speel-ontmoetingsplekken worden ingedeeld. Zo is het mogelijk om een natuurlijk speelplek en een ontmoetingsplek te creëren, waar kinderen heerlijk kunnen spelen en de de buren elkaar kunnen ontmoeten. Ontdek hieronder wat Groenkwartier De Tippe allemaal te bieden heeft.

Slim en duurzaam

Bij alle woningen van Groenkwartier De Tippe worden zonnepanelen met een optimale oriëntatie op het groene dak geplaatst. Daarnaast worden er slimme meters geïnstalleerd, zodat bewoners hun energieverbruik kunnen monitoren en optimaliseren. Om optimaal wooncomfort te garanderen tegen lage energielasten, worden de woningen voorzien van uitstekende isolatie, een bodemwarmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming. De woningen van Groenkwartier De Tippe hebben allemaal energielabel A++++.

Ben jij benieuwd naar wat jij kan besparen wanneer je in een prachtige woning woont in Groenkwartier De Tippe? Doe hier de energiecheck.

Doe de energiecheck

Natuur en klimaat

In het plan is veel aandacht besteed aan het toevoegen van klimaatadaptieve en natuurinclusieve elementen. Dit draagt niet alleen bij aan een betere luchtfiltering, verkoeling en een gevoel van geborgenheid, maar ook aan de biodiversiteit.

Eén van de groene elementen die centraal staan in ons plan zijn de groene sedumdaken. Hiermee creëren we niet alleen een mooie en groene omgeving, maar ook een duurzame oplossing voor het opvangen van regenwater en het verminderen van hittestress. Daarnaast trekt het sedum verschillende insecten en vogels aan die zorgen voor bestuiving.

Om de natuurlijke omgeving te stimuleren, worden er vleermuiskasten en gierzwaluwkasten in de gevels geplaatst en komen er insectenhotels. Bovendien worden er klimplanten, pergola’s, bloemrijke bermen en bomen geplant om schaduw te bieden en de biodiversiteit te vergroten. Door te kiezen voor een groene inrichting, wordt niet alleen de biodiversiteit bevorderd, maar ook de luchtkwaliteit verbeterd en de temperatuur in de zomer verlaagd.

Een buurschap voor iedereen


Groenkwartier De Tippe maakt deel uit van De Stedelijke Radialen-buurschap, waar de woningen rondom een groen hofje en een rustige binnentuin zijn gesitueerd. Als bewoner krijg je samen met je medebewoners eigenaarschap over deze gemeenschappelijke ruimte. In overleg met de nieuwe bewoners van deze buurt, wordt er gezamenlijk besloten over de invulling van de ontmoetings- en speelplek.

In totaal vormen 20 huishoudens deze buurt, bestaande uit de bewoners van de tien rijwoningen van Groenkwartier De Tippe en de bewoners van de zelfbouwkavels. Als bewoner heb je inspraak in het beheer van het gemeenschappelijke binnengebied, waarbij gezamenlijk onderhoud leidt tot een snelle kennismaking met de buren. Dit deel van eigenaarschap wordt ook wel "mandeligheid" genoemd. Dit wordt vastgelegd in de akte van mandeligheid, die door de notaris wordt opgemaakt. Daarin wordt o.a. de verplichtingen van de eigenaren voor het beheer en onderhoud van het groen, bestrating, riolering, verlichting en overige voorzieningen vastgelegd. Er worden tevens afspraken vastgelegd over besluitvorming en financiële zaken.

Tijdens de bouw wordt de eerste vergadering gepland met alle toekomstige bewoners. Tijdens deze vergadering wordt er een beheervereniging opgericht.

Bekijk woningaanbod

Makelaar/verkoop
Zest Makelaars
info@zestmakelaars.nl
085-9020962

Alex Makelaars
zwolle@alex-makelaars.nl
038-7200840

Ontwikkelaar en bouwer
Heutink Groep